(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur tezisda innovatsiyalarning zamonaviy iqtisodiyotdagi o‘rni va ular orqali iqtisodiy rivojlanishni ta’minlash masalalari tahlil etilgan. Innovatsiyalar nafaqat iqtisodiy o‘sishga turtki beruvchi omil, balki ekologik barqarorlik, ijtimoiy farovonlik va raqobatbardoshlikni oshiruvchi vosita sifatida ham qaraladi. Tezisda texnologik yangiliklarning barqaror rivojlanishga ta’siri, innovatsion siyosatni shakllantirishda davlat va xususiy sektorning o‘zaro hamkorligi, hamda O‘zbekistonda innovatsion muhitni rivojlantirish yo‘nalishlari yoritilgan. Muallif barqaror kelajak sari intilishda innovatsion yondashuvlarni joriy etish zarurligini asoslab beradi.