(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada davlat miqyosida inflyatsiya darajasining shakllanish omillari, uning iqtisodiy barqarorlikka ta’siri hamda makroiqtisodiy jarayonlardagi o‘rnini tahlil qilinadi. Shuningdek, inflyatsiya darajasining iqtisodiy o‘sish, investitsiya muhiti va aholining real daromadlariga ta’siri o‘rganiladi. Maqolada infilyatsiyani nazorat qilish va iqtisodiy barqarorlikni ta’minlash bo‘yicha davlat tomonidan amalga oshirilayotgan siyosatlar hamda ularning samaradorligini ko‘rib chiqiladi. Mayjud ilmiy adabiyotlar va statistik ma’lumotlar asosida olib borilgan tahlillar orqali inflyatsiya darajasining iqtisodiy barqarorlikka ta’siri yoritilib, kelgusida samarali iqtisodiy siyosat yuritish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.