(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada o‘rganilayotgan omillar ya’ni resurslarni samarali boshqarish yo‘lida chiqindilarni kamaytirish va ularni qayta ishlash tizimini samarali yo‘lga qo‘yish tasvirlangan. Hozirgi kunda chiqindisiz turmush tarzi chiqindilarni minimallashtiradigan va ekologik tozalikni targ‘ib qiluvchi barqaror turmush tarzi sifatida e’tirof etilmoqda. Ushbu harakatning markazida iste’mol modellarini qayta ko‘rib chiqish, qayta tiklanmaydigan resurslardan foydalanishni kamaytirish, qayta ishlash bo‘yicha sa’y-harakatlarni maksimal darajada oshirish va sog‘lom ekotizimni qo‘llab-quvvatlovchi mahsulot va jarayonlarni qamrab olish nazarda tutiladi.