(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada Andijon viloyatida aholi bandligini ta’minlash va ishsizlik darajasini kamaytirish masalalari tahlil qilingan. Hududda mehnat resurslarining yuqori ulushi va aholi sonining o‘sishi natijasida yuzaga kelayotgan bandlik muammolari yoritilgan. Shuningdek, ishsizlikni kamaytirish bo‘yicha amalga oshirilayotgan chora-tadbirlar, jumladan, kichik biznes va tadbirkorlikni rivojlantirish, investitsiya loyihalarini kengaytirish, kasbiy ta’lim va qayta tayyorlash tizimini takomillashtirish hamda mahalla darajasida bandlikni ta’minlash mexanizmlari o‘rganilgan. Tadqiqot natijasida aholi bandligini oshirishda tadbirkorlikni qo‘llab quvvatlash, yangi ish o‘rinlarini yaratish va inson kapitalini rivojlantirish muhim omil ekanligi asoslab berilgan.