(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada ovqatlanish jarayonida to‘yingan va to‘yinmagan (hayvon va o‘simlik) moylari nisbatini insonni vaznidan, yoshidan shug‘illanadigan jismoniy yoki aqliy mehnatidan kelib chiqqan holda ovqatlanishi to‘g‘ri bo‘ladi. O‘z tarkibida monoto‘yinmagan yog‘ kislotlari bo‘lgan moylar qiymati ustun bo‘ladi va inson organizmi uchun juda samaralidir.Ushbu turdagi moyga, tarkibida olein kislotasi 50-60 % gacha bo‘lgan zaytun moyini samaradorligi boshqa yog‘larga nisbattan yuqori bo‘ladi.