(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada geometriya fanini o‘qitishda zamonaviy axborot kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanishning pedagogik ahamiyati tahlil qilinadi. Xususan, GeoGebra dasturining geometriya fanini o‘qitishdagi imkoniyatlari, afzalliklari va amaliy qo‘llanilishi yoritilgan. Dastur yordamida geometrik obyektlarni dinamik tarzda tasvirlash, teorema va qonuniyatlarni vizual namoyish etish, o‘quvchilarning mantiqiy va fazoviy tafakkurini rivojlantirish masalalari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, GeoGebraning ta’lim sifati va samaradorligini oshirishdagi o‘rni ilmiy-metodik jihatdan asoslab berilgan.