(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada akademik litsey o‘quvchilarini matematika fanidan Milliy sertifikat imtihonlariga tayyorlashning ilmiy-metodik asoslari tahlil qilingan. Tayyorgarlik jarayonida nazariy bilimlarni mustahkamlash, mantiqiy va analitik fikrlashni rivojlantirish, test topshiriqlarini yechish strategiyalarini shakllantirish, zamonaviy pedagogik texnologiyalardan foydalanish hamda o‘quvchilarning psixologik tayyorgarligini ta’minlash masalalari yoritilgan. Shuningdek, Milliy sertifikat imtihonlarida yuqori natijalarga erishish uchun o‘qituvchi faoliyatining muhim yo‘nalishlari va samarali metodik tavsiyalar keltirilgan.