(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada milliy adras matosining badiiy va texnologik imkoniyatlari o‘rganilib, uni tikuv mashinasida qavish texnikasi yordamida zamonaviy ayollar kiyimlari kolleksiyasini yaratish masalalari yoritilgan. Adras matosining estetik xususiyatlari, qavish usulining dekorativ ahamiyati hamda milliy an’analarni zamonaviy moda bilan uyg‘unlashtirish yo‘llari tahlil qilingan.