(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Bul maqalada belgili qaraqalpaq jazıwshısı M. Nızanovtıń “Eki qanxor” povestiniń syujetlik hám kompoziciyalıq qurılıs ózgeshelikleri analizlenedi. Shıǵarmanıń kórkemlik álemi, waqıyalardıń rawajlanıw dinamikası hám avtordıń syujet bosaǵasındaǵı ózgeshe usılları úyreniledi. Povesttegi konfliktler, personajlar xarakteriniń ashılıwındaǵı syujetlik sızıqlardıń xızmeti kórkem-estetikalıq jaqtan bahalanadı.