(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Dori̇ larga chidamli tuberkulyoz (DChTB) global sog‘liqni saqlash muammosi bo‘lib, uning laborator ko‘rsatkichlaridagi o‘zgarishlar kasallikning kechishi, davoga javobi va prognozini baholashda muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqolada DChTBda kuzatiladigan gematologik, immunologik, biofizik va molekulyar-genetik laborator o‘zgarishlar tizimli ravishda tahlil qilinadi. Maqola IMRAD formatida tuzilgan bo‘lib, so‘nggi 5 yil ichida nashr etilgan 12 ta ilmiy manbaga asoslangan adabiyotlar sharhini o‘z ichiga oladi.