(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Дорига чидамлиликнинг таснифи ва эпидемиологик аҳамияти Дорига чидамлилик (drug resistance) – бу микроорганизмларнинг даволаш учун қўлланиладиган дори воситасининг стандарт ёки одатдаги терапевтик концентрацияси таъсирига чалиниш қобилиятини йўқотишидир [1]. Ушбу ҳолат инфекцион касалликларни даволаш самарадорлигини кескин пасайтириб, касаллик кечишини оғирлаштиради, ўлим даражасини оширади ва соғлиқни сақлаш тизимига катта иқтисодий юк юклайди [2].