(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy reklama dizaynida raqamli vizual kommunikatsiyaning estetik tamoyillari tahlil qilinadi. Raqamli texnologiyalarning rivojlanishi natijasida reklama dizaynida yangi vizual ifoda vositalari, interaktiv elementlar va kommunikativ yondashuvlar shakllanmoqda. Tadqiqot davomida kompozitsiya, rang uyg‘unligi, tipografika, vizual identifikatsiya, harakatlanuvchi grafika hamda foydalanuvchi tajribasi (UX) kabi estetik omillarning reklama samaradorligiga ta’siri o‘rganildi. Shuningdek, raqamli reklama muhitida estetik va funksional talablarning uyg‘unlashuvi zamonaviy vizual kommunikatsiyaning muhim sharti ekanligi asoslandi.