(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada raqamli texnologiyalar yordamida inklyuziv taʼlim samaradorligini tashkil etishning o‘ziga xos jihatlari yoritiladi. Inklyuziv taʼlim jarayonida maxsus ehtiyojli bolalar uchun taʼlim imkoniyatlarini kengaytirish, individual yondashuvni taʼminlash va o‘quv jarayoniga faol jalb etish masalalari tahlil qilinadi. Raqamli texnologiyalardan foydalanish orqali taʼlim samaradorligini oshirish, o‘qituvchi va tarbiyachilar faoliyatini qo‘llab-quvvatlash hamda taʼlim muhitini yanada qulaylashtirish imkoniyatlari asoslab beriladi. Shuningdek, zamonaviy raqamli vositalarning pedagogik, psixologik va ijtimoiy ahamiyati ochib berilgan.