(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy iqtisodiy sharoitda yoshlarni kasb hunarga yo‘naltirishning konseptual asoslari va innovatsion yondashuvlari tadqiq etilgan. Mehnat bozoridagi global o‘zgarishlar, raqamli texnologiyalarning kasblar evolyutsiyasiga ta’siri hamda yoshlarning individual salohiyatini aniqlashda sun’iy intellekt va psixologik diagnostika asboblari tahlil qilingan. Tadqiqot doirasida umumta’lim maktablari va oliy ta’lim tizimida kasbga yo‘naltirish ishlarining samaradorligini oshirish, ishlab chiqarish korxonalari bilan integratsiyani kuchaytirish bo‘yicha ilmiy-amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.