(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada o‘quvchilarning jismoniy tayyorgarligini rivojlantirishda sport o‘yinlarining o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Sport o‘yinlari o‘quvchilarning jismoniy sifatlarini, jumladan kuch, tezkorlik, chidamlilik, chaqqonlik va egiluvchanlikni rivojlantirishga xizmat qiladi. Shuningdek, sport o‘yinlari orqali o‘quvchilarda jamoaviylik, intizom, mas’uliyat, liderlik va sog‘lom turmush tarziga bo‘lgan qiziqish shakllanadi. Tadqiqot davomida sport o‘yinlarining ta’lim-tarbiya jarayonidagi pedagogik imkoniyatlari hamda o‘quvchilarning jismoniy tayyorgarligini oshirishdagi samaradorligi tahlil qilingan.