(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada o‘quvchilarning matematik savodxonligini rivojlantirishda PISA topshiriqlarining ahamiyati yoritilgan. Xalqaro baholash dasturlari orasida muhim o‘rin tutuvchi PISA tadqiqotlari o‘quvchilarning matematik bilimlarni amaliy vaziyatlarda qo‘llash kompetensiyalarini aniqlashga xizmat qiladi. Maqolada matematik savodxonlik tushunchasi, PISA dasturining mazmun-mohiyati, topshiriqlarning o‘ziga xos xususiyatlari hamda ularning o‘quvchilarda mantiqiy va tanqidiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, matematika ta’limida PISA topshiriqlaridan foydalanishning afzalliklari va istiqbollari ko‘rib chiqilgan.