(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Мақолада мамлакатимизда амалга оширилаётган ислоҳотлар ва олиб борилаётган давлат сиёсатининг асл моҳияти, пировард мақсадларидан бири бу ёшларга бўлган эътибор уларнинг моддий фаровонлигини ошириш, турли хавф-хатарлардан асраш, бугунги таҳликали замонда дунё ҳамжамиятининг турли хавф-хатарларга қарши курашишда янада қатъиятлик билан биргаликда ҳаракат қилиши ҳар қачонгидан ҳам долзарб вазифа бўлиб қолмоқда. Кун сайин уюшган жиноятчилик, гиёҳванд моддаларни ишлаб чиқариш ва тарқатишнинг янги шакллари пайдо бўлаётгани инсоният учун трансмиллий таҳдидлар кўламини кенгайиб бориши ва бу таҳдидларга қарши ўз вақтида курашиш каби масалаларга оид айрим фикр ва илмий мулоҳазалар баён этилган.