(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Oʻzbekiston oʻzining mustaqil taraqqiyot yoʻlini tanlagandan soʻng barcha sohalarda tub islohotlarni boshlab yubordi. Bu borada keksa avlod vakillarining huquq va manfaatlarini himoya qilishni oʻzining dolzarb vazifasiga aylantirdi. Buning uchun Ijtimoiy taʼminot vazirligining hamda “Nuroniy” jamgʻarmasining tashkil etilishi, pensionerlarni ijtimoiy himoyalash boʻyicha Prezident qarorlari va Vazirlar Mahkamasining qarorlari qabul qilinishi, yillarga alohida nom berilib, davlat dasturlarining qabul qilinishi, Oʻzbekiston taraqqiyotining yangi bosqichida Harakatlar strategiyasining, undan soʻng esa “Taraqqiyot — 2030” strategiyasining qabul qilinishi keksa avlod vakillarini har tomonlama qoʻllab quvvatlash siyosatining asosini tashkil etdi.