(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Shaxsiy ma’lumotlarni himoya qilish bugungi kunning dolzarb masalalaridan biri bo‘lib, kriptografiya texnologiyalari foydalanuvchilarning raqamli muhitga bo‘lgan ishonchini mustahkamlashda muhim o‘rin tutadi. lgʻor xorijiy davlatlar erishgan yutuqlar milliy kriptologiya maktabini yanada rivojlantirishga qaratilgan chora-tadbirlarni amalga oshirish zaruratini koʻrsatmoqda. Mazkur maqolada kriptografiya texnologiyalarining zamonaviy axborot xavfsizligidagi o‘rni, ularning amaliy qo‘llanilishi hamda O‘zbekiston Respublikasida ushbu yo‘nalishda amalga oshirilayotgan islohotlar va rivojlanish tendensiyalari tahlil qilinadi.