(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada Turkistonda sovet hokimiyatining dastlabki yillarida tarixiy-madaniy merosni saqlash, kutubxonalar, muzeylar va ilmiy muassasalar faoliyati tahlil qilingan. Shuningdek, milliy ziyolilar hamda sharqshunos olimlarning qo‘lyozmalarni saqlash, tarixiy obidalarni muhofaza qilish va ilmiy tadqiqotlarni rivojlantirish borasidagi xizmatlari yoritilgan.