(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Muqimiy, o’zining badiiy asarlari va ijtimoiy-siyosiy faoliyati bilan O’zbekiston adabiyotida muhim o’rin tutgan shoir va yozuvchidir. Ushbu maqolada Muqimiy hayoti, ijodiy yo’li, asarlaridagi mavzular va ularning zamonaviy ahamiyati ko’rib chiqiladi. Muqimiy, o’z asarlarida xalqning ijtimoiy va iqtisodiy muammolarini, shuningdek, milliy ozodlik g’oyasini yoritgan. U o’z davrining murakkab ijtimoiy-siyosiy sharoitlarini badiiy tasvirlash orqali o’quvchilarga chuqur fikr yuritishga undaydi. Maqola Muqimiy ijodining ahamiyatini va uning o’zbek adabiyotidagi o’rnini tahlil qilishga qaratilgan.