(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada kutubxona va muzeylarning jamiyatdagi o’rni,ularning ta’lim,tarbiya hamda axborot makoni sifatidagi ahamiyati ilmiy jihatdan tahlil etiladi.Kutubxonalar bilim va axborot manbai sifatida inson intellektual salohiyatini rivojlantirishda muhim vosita ekanligi yoritiladi.Shuningdek,muzeylarning tarixiy va madaniy merosni saqlash,yosh avlodni milliy qadriyatlar ruhida tarbiyalashdagi o’rni ochib beriladi.Tadqiqot jarayonida ularning pedagogik,axborotiy va tarbiyaviy funksiyalari o’zaro bog’liqlikda ko’rib chiqilgan.Maqolada zamonaviy axborot texnologiyalari sharoitida kutubxona va muzeylarning transformatsiyasi,ularning interaktiv va innovatsion faoliyati ham ko’rib chiqiladi.Tadqiqot natijasida ushbu muassasalarning ta’lim tizimi bilan uzviy bog’liqligi va ularning jamiyat taraqqiyotidagi ahamiyati asoslab beriladi.