(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada chaqaloqlarda uchraydigan yiringli-yallig‘lanish kasalliklari, shuningdek, og‘ir kechuvchi dermatologik sindromlar — Layell sindromi va Stivens Djonson sindromi klinik jihatlari, etiologiyasi, patogenezi, tashxislash usullari va zamonaviy davolash yondashuvlari tahlil qilinadi. Chaqaloqlarda immun tizimining yetarlicha rivojlanmaganligi sababli yiringli infeksiyalar tez tarqalishi va og‘ir asoratlarga olib kelishi mumkinligi alohida ta’kidlanadi. Layell va Stivens–Djonson sindromlari esa ko‘pincha dori vositalariga nisbatan allergik reaksiyalar natijasida yuzaga keladigan, teri va shilliq qavatlarning keng ko‘lamli zararlanishi bilan kechuvchi hayot uchun xavfli holatlar sifatida ko‘rib chiqiladi. Maqolada ushbu