(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada uratli nefropatiya bilan kasallangan 3–6 yoshli bolalarda parhez terapiyasining samaradorligi ilmiy asosda tahlil etilgan. Tadqiqotda maxsus tuzilgan 7 kunlik parhez dasturi orqali bolalarning laborator, klinik va biokimyoviy ko‘rsatkichlari kuzatilib, parhez vositasida siydik tizimi faoliyatiga ta’sir darajasi baholandi. Natijalar xalqaro tadqiqotlar bilan solishtirilib, parhez terapiyasining samaradorligi isbotlandi. Maqola pediatriya nefrologiyasida parhez yondashuvining ilmiy asosini mustahkamlashga xizmat qiladi.