(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Surunkali enterit ingichka ichakning uzoq davom etuvchi yallig‘lanish kasalligi bo‘lib, ichak devorida morfologik va funksional o‘zgarishlar rivojlanishi bilan xarakterlanadi. Ushbu kasallikda hazm qilish va so‘rilish jarayonlari buziladi, natijada organizmda oqsil, vitamin va mikroelementlar tanqisligi yuzaga keladi. Kasallikning klinik ko‘rinishlari ko‘pincha boshqa gastroenterologik patologiyalarga o‘xshash bo‘lgani sababli aniq diagnostika murakkab hisoblanadi. Shu sababli instrumental va radiologik tekshiruv usullari muhim diagnostik ahamiyat kasb etadi.