(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Мақолада олий таълим тизимида креатив педагогиканинг аҳамияти ҳамда талабаларнинг ижодий фикрлашини ривожлантириш масалалари таҳлил қилинган. Креатив таълим муҳитини шакллантириш, инновацион педагогик ёндашувлардан фойдаланиш ва талабаларнинг касбий компетенцияларини ривожлантиришнинг педагогик имкониятлари ёритилган. Тадқиқот натижалари креатив педагогика таълим сифати ва бўлажак мутахассисларнинг рақобатбардошлигини оширишда муҳим омил эканлигини кўрсатади.