(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada kvant kompyuterlari zamonida kiberxavfsizlikning kelajagi atroflicha tahlil qilinadi. Kvant kompyuterlarining muayyan o‘ziga xos xususiyatlari, ulardan kelayotgan tahdidlar va ularning mavjud kriptografik mexanizmlarga ta’siri keng yoritiladi. Yangi sharoitda axborot muhofazasini ta’minlash, post-kvant kriptografiyasini ishlab chiqish muammolari, ilmiy hamda amaliy jihatdan keng ko‘rib chiqiladi. Fandalarning zamonaviy holati, hal etilishi lozim bo‘lgan muammolar, e’tiborli ilmiy izlanishlar va hozirgi kun tavsiyalari haqida batafsil ma’lumotlar keltiriladi.