(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy jamiyatda yoshlarning ijtimoiy faolligini oshirish jarayonida sun’iy intellektning o‘rni va imkoniyatlari keng qamrovda yoritilgan. Unda sun’iy intellekt yordamida yoshlar ijtimoiy hayotining turli sohalariga jalb etilishi, ularning faolligiga turtki beruvchi dasturlar, platformalar va ilg‘or innovatsion echimlarning o‘rni haqida ilmiy-nazariy hamda amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Maqolaning xulosalarida bugungi kun yoshlarini ijtimoiy jarayonlarga muhim ishtirokchi sifatida shakllantirishda sun’iy intellekt texnologiyalarining ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan.