(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada adgeziv sistemalarning stomatologik amaliyotdagi o‘rni, ularning tarkibi, tasnifi, ishlash mexanizmi hamda klinik samaradorligi yoritiladi. Zamonaviy restavratsion stomatologiyada kompozit materiallarning tish qattiq to‘qimalariga mustahkam birikishi ko‘p jihatdan adgeziv sistemaning to‘g‘ri tanlanishi va qo‘llash texnikasiga bog‘liq. Maqolada etch-and rinse, self-etch va universal adgeziv sistemalarning afzalliklari, kamchiliklari, qo‘llash bosqichlari va amaliy ahamiyati ilmiy manbalar asosida tahlil qilinadi.