(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada mamlakatda amalga oshirilayotgan iqtisodiy siyosatning samaradorligini baholashning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilingan. Iqtisodiy siyosat natijadorligini aniqlashda yalpi ichki mahsulot o‘sishi, inflyatsiya darajasi, bandlik, investitsiyalar hajmi, tashqi savdo ko‘rsatkichlari hamda aholi farovonligi kabi makroiqtisodiy indikatorlarning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, iqtisodiy islohotlarning mamlakat iqtisodiy rivojlanishiga ta’siri baholanib, iqtisodiy siyosat samaradorligini oshirishga qaratilgan ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqilgan.