(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada tovarlarni TIF TN (Tovarlar nomenklaturasi) kodlari boʻyicha toʻgʻri tasniflash jarayonida bojxona xodimlariga qoʻyiladigan psixologik talablar tahlil qilinadi. Xususan, qaror qabul qilish jarayonida analitik fikrlash, stressga chidamlilik, diqqatning barqarorligi, masʼuliyat hissi va kasbiy intuitsiya kabi sifatlarning ahamiyati ochib beriladi. Shuningdek, notoʻgʻri tasniflashning iqtisodiy va huquqiy oqibatlari sharoitida inson omilining oʻrni ilmiy asoslanadi. Maqola doirasida bojxona amaliyotida samaradorlikni oshirish uchun psixologik tayyorgarlikni rivojlantirish yoʻnalishlari ham taklif etilgan.