(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada Markaziy Osiyo mutafakkirlari va Sharq uygʻonish davri olimlarining asarlarida islom dini prinsiplarining inson ma’naviy-axloqiy kamolotiga koʻrsatgan ta’siri keng koʻlamda tahlil qilinadi. Al-Farobiy, Ibn Sino, Abu Rayhon Beruniy, Imom al-Buxoriy, Abu Homid al-Gʻazoliy va Alisher Navoiy kabi allomalarning ilmiy-falsafiy hamda badiiy merosidagi komil inson konsepsiyasi yoritilgan. Tadqiqotda islom dinining ma’rifiy va axloqiy qadriyatlari shaxs tarbiyasi, qalb islohoti hamda jamiyat barqarorligidagi oʻrni zamonaviy pedagogik va falsafiy