(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqola Islom olamining buyuk muhaddislari Imom Buxoriy va Imom Termiziyning hayoti, ilmiy faoliyati va hadis ilmiga qo‘shgan ulkan hissasini batafsil yoritadi. Maqolada ikki allomaning asarlari, metodologiyasi, Kutub as-Sitta’dagi o‘rni va zamonaviy ahamiyati chuqur tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, Imom Buxoriy hadis tanqidini ilmiy asosga qo‘ygan bo‘lsa, Imom Termiziy esa hadislarning fiqhiy tasnifini takomillashtirgan. Maqola 3400 dan ortiq so‘zdan iborat bo‘lib, ilmiy adabiyotlar, klassik manbalar va tarixiy faktlarga asoslangan.