(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Мақолада одам савдосининг махсус профилактикасини амалга оширишнинг ҳуқуқий ва ташкилий асослари таҳлил қилинган. Одам савдосининг келиб чиқиш сабаблари ўрганилиб, уларни бартараф этишга қаратилган профилактик чора-тадбирлар ёритилган. Шунингдек, хавф гуруҳлари билан ишлаш, ҳуқуқий тарғиботни кучайтириш, идоралараро ҳамкорликни ривожлантириш ва замонавий ахборот технологияларидан фойдаланиш масалалари кўриб чиқилган. Тадқиқот натижалари махсус профилактиканинг одам савдосига қарши курашишдаги муҳим аҳамиятини кўрсатади.