(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada sanoat korxonalarida innovatsion faoliyatning iqtisodiy rivojlanishdagi ahamiyati, uning korxonalar raqobatbardoshligini oshirishdagi o‘rni hamda ishlab chiqarish samaradorligiga ta’siri yoritilgan. Maqolada innovatsion faoliyatning asosiy yo‘nalishlari, jumladan yangi texnologiyalarni joriy etish, mahsulot va xizmatlarni takomillashtirish, ishlab chiqarish jarayonlarini modernizatsiya qilish hamda resurslardan samarali foydalanish masalalari tahlil qilingan. Maqolada innovatsion faoliyat orqali korxonalarda mehnat unumdorligini oshirish, xarajatlarni kamaytirish, mahsulot sifatini yaxshilash va eksport salohiyatini kengaytirish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan.