(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada tijorat banklarida risk tushunchasining iqtisodiy mohiyati, bank faoliyatida uchraydigan asosiy risk turlari hamda likvidlilik riskining o‘ziga xos xususiyatlari yoritilgan. Maqolada bank tizimining barqaror faoliyat yuritishida likvidlilik riskini samarali boshqarishning ahamiyati tahlil qilingan. Maqolada banklarda likvidlilik yetishmovchiligining yuzaga kelish sabablari, uning moliyaviy holatga ta’siri hamda risklarni kamaytirish mexanizmlari ko‘rib chiqilgan.