(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu ish yengil avtomobillar sharnirli osmasining texnik holatini aniqlash va unga xizmat ko‘rsatish samaradorligini oshirish masalalariga bag‘ishlangan. Tadqiqotda avtomobil osma tizimining asosiy konstruktiv elementlari, ularning ekspluatatsiya jarayonidagi yeyilish jarayonlari hamda diagnostika usullari tahlil qilingan. Shuningdek, sharnirli birikmalarning texnik holatini aniqlashda qo‘llaniladigan zamonaviy diagnostika metodlari, vibratsion tahlil, vizual nazorat va instrumental o‘lchov usullarining samaradorligi ko‘rib chiqilgan. Ishda texnik xizmat ko‘rsatish jarayonlarini optimallashtirish, nosozliklarni erta aniqlash va profilaktik xizmatni takomillashtirish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan.