(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada go‘daklik va ilk yosh davrida eshitishida nuqsoni bo‘lgan bolalar ruhiy rivojlanishining o‘ziga xos xususiyatlari ilmiy-pedagogik va psixologik nuqtayi nazardan tahlil qilingan. Eshitish analizatoridagi nuqsonning bolaning bilish jarayonlari, nutq rivojlanishi, idrok, tafakkur, xotira, diqqat hamda emotsional-irodaviy sohasiga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, eshitishida nuqsoni bo‘lgan bolalarning ijtimoiylashuvi, atrof-muhit bilan muloqotga kirishishi va shaxs sifatida shakllanishida yuzaga keladigan qiyinchiliklar hamda ularni bartaraf etishning psixologik-pedagogik imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan