(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada mobil ilova dasturi asosida yuk tashishni tashkil qilish masalalari o‘rganilgan. Tadqiqotda zamonaviy mobil texnologiyalar, GPS navigatsiya tizimlari, onlayn to‘lov tizimlari va real vaqt rejimida kuzatuv imkoniyatlaridan foydalangan holda yuk tashish jarayonini samarali tashkil etish yo‘llari tahlil qilingan. Taklif etilayotgan mobil ilova yuk jo‘natuvchilar, yuk oluvchilar va transport vositalari egalari o‘rtasida bevosita bog‘lanishni ta’minlaydi. Ilova asosida buyurtmalarni joylashtirish, transport vositalarini tanlash, yukning joylashuvini real vaqt rejimida kuzatish, onlayn to‘lovlarni amalga oshirish va yetkazib berishni baholash imkoniyatlari mavjud. Tizim optimal marshrutlarni shakllantirish, eng yaqin va eng mos transport vositasini tanlash, yuk yetkazib berish vaqtini prognozlash va avtomatik hisobotlarni shakllantirish funksiyalarini bajaradi. Taklif etilayotgan mobil ilova yuk tashish xizmatlari sifatini oshirish, yetkazib berish vaqtini qisqartirish, yuk tashish xarajatlarini kamaytirish va barcha ishtirokchilar uchun qulaylik yaratish imkonini beradi.