(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ушбу мақолада нутқ маданияти ва нотиқлик санъатининг мазмунмоҳияти, тарихий ривожланиш босқичлари ҳамда жамият ҳаётидаги аҳамияти таҳлил қилинган. Муаллиф нутқ маданиятининг асосий мезонлари — тўғрилик, равонлик, мантиқийлик ва таъсирчанлик хусусиятларини ёритиб, давлат бошқаруви, таълим тизими ва ҳуқуқни муҳофаза қилувчи органлар фаолиятидаги ўрнига алоҳида эътибор қаратган. Шунингдек, замонавий ахборот муҳити ва интернет тармоқларининг инсон нутқига таъсири ҳамда ёшларда муомала маданиятини шакллантириш масалалари кенг ёритилган.