(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ушбу мақолада уюшган жиноятчиликка қарши курашишнинг ҳуқуқий, ташкилий ва амалий асослари таҳлил қилинган. Жиноятларни олдини олиш, уларни фош этишда криминалистик тактика ва замонавий техника воситаларининг ўрни, шунингдек жиноятда иштирокчилик институтининг аҳамияти ёритилган. БМТнинг одам савдосига қарши баённомаси ҳамда миллий қонунчилик нормалари асосида уюшган жиноятчиликнинг трансмиллий хусусияти очиб берилган. Шу билан бирга, тезкор-қидирув тадбирлари, профилактика чоралари ва давлат органлари ўзаро ҳамкорлигининг жиноятчиликка қарши курашдаги роли кўрсатиб берилган.