(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ilmiy maqolada postindustrial iqtisodiy tizim va yalpi transformatsiya sharoitida inson kapitali migratsiyasining eng zamonaviy shakli bo‘lgan "raqamli migratsiya" yoki axborot texnologiyalari mutaxassislarining transchegaraviy ko‘chishi ("IT brain drain") fenomeni makroiqtisodiy va sotsiologik jihatdan tizimli tadqiq etilgan. IT kadrlarining rivojlanayotgan geosiyosiy hududlardan yuqori texnologik markazlarga oqib ketishini harakatlantiruvchi iqtisodiy, institutsional va psixologik "turtuvchi" (push) va "tortuvchi" (pull) omillar konseptual modellar doirasida tahlil qilingan. Mazkur jarayonning milliy mehnat bozori barqarorligiga, raqamli infratuzilmaning shakllanish sur’atlariga, innovatsion rentaga hamda inson kapitalining diversifikatsiyasiga ko‘rsatadigan asimmetrik ta’sirlari baholangan. Shuningdek, milliy iqtisodiyotda yuqori malakali (Senior/Lead) IT mutaxassislarini saqlab qolish, intellektual qaytishni ("brain gain") rag‘batlantirish va migratsion oqimlarni milliy strategik manfaatlar yo‘nalishiga burish bo‘yicha ekonometrik tahlillarga asoslangan chora-tadbirlar majmui ishlab chiqilgan.