(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ilmiy maqolada globallashuv, post-industrial jamiyat taraqqiyoti va yalpi raqamlashtirish davrida kiberjinoyatchilik hamda kiberterrorizm fenomenlarining shaxsiy ma’lumotlar daxlsizligiga solayotgan tizimli tahdidlari huquqiy va kriminologik prizma orqali keng ko‘lamda tahlil qilingan. Virtual makonda shaxsiy identifikatorlarni himoya qilish, milliy huquqiy suverenitet va xalqaro kiber yurisdiksiyaning o‘zaro kolliziyalari (ziddiyatlari), shuningdek, huquqiy himoya mexanizmlarining funksional samaradorligi masalalari tadqiq etilgan. Transchegaraviy kiber-tahdidlarning oldini olish sohasida milliy qonunchilik bazasini modernizatsiya qilish, jinoiy-protsessual qonunchilikka raqamli dalillar institutini to‘liq implementatsiya qilish va institutsional islohotlarni amalga oshirish bo‘yicha xalqaro tajribaga tayangan holda ilmiy-amaliy taklif va tavsiyalar ilgari surilgan.