(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasining turli mintaqalarida ekoturizm va barqaror turizmning rivojlanish holati, muammolari va istiqbollari chuqur tahlil qilinadi. Ekoturizm va barqaror turizmning nazariy asoslari, xalqaro tajribasi va O‘zbekistonning tabiiy-madaniy salohiyati asosida mintaqaviy yondashuvlar ko‘rib chiqiladi. Maqola “Turizm asoslari” va “Mintaqaviy turizm” o‘quv qo‘llanmalaridagi materiallar, davlat hujjatlari va ilmiy tadqiqotlar asosida tayyorlangan bo‘lib, amaliy takliflar beriladi. Tadqiqot turizm sohasidagi talabalar, tadqiqotchilar va mutaxassislar uchun mo‘ljallangan.