(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada hududiy iqtisodiy rivojlanishda oziq-ovqat sanoatining strategik ahamiyati Qashqadaryo viloyati misolida tahlil qilinadi. Oziq ovqat sanoati hududiy yalpi ichki mahsulotni shakllantirish, aholi bandligini ta’minlash, eksport salohiyatini oshirish hamda agrar sektor bilan sanoat o‘rtasidagi integratsiyani kuchaytirishda muhim omil ekani asoslab beriladi. Shuningdek, maqolada klaster tizimi, raqamli transformatsiya, logistika infratuzilmasi, qo‘shilgan qiymat zanjiri va barqaror ishlab chiqarish mexanizmlarining hududiy iqtisodiy o‘sishga ta’siri ochib berilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, oziq-ovqat sanoatini innovatsion rivojlantirish hudud iqtisodiyotining diversifikatsiyasi va barqaror eksport tizimini shakllantirishning asosiy sharti hisoblanadi.