(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada mintaqaviy agrar tarmoqda innovatsion faoliyat samaradorligini oshirishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilingan. Qishloq xo‘jaligida innovatsion texnologiyalarni joriy etish, raqamli boshqaruv tizimlari, resurslardan samarali foydalanish hamda ilmiy yondashuv asosida ishlab chiqarishni modernizatsiya qilish masalalari yoritilgan. Shuningdek, hududiy agrar tarmoqlarda innovatsion infratuzilmani rivojlantirish, investitsiyalarni jalb qilish va zamonaviy boshqaruv mexanizmlarini qo‘llash orqali iqtisodiy samaradorlikni oshirish yo‘llari ko‘rsatib berilgan.