(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqola o‘zbek milliy opera san’atida vokal partiyalarining ijro etilishi muammolarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda milliy opera janrining shakllanish tarixi, vokal texnikasining o‘ziga xos xususiyatlari, sharqona maqom an’analari bilan yevropacha opera uslubining uyg‘unlashuvi masalalari ko‘rib chiqiladi. Maqomchilik an’analari asosida yaratilgan opera asarlarida vokal partiyalarini ijro etishning o‘ziga xos talablari, ijrochilik maktablarining ta’siri va zamonaviy vokal pedagogikasining ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari milliy opera ijrochiligi maktabini rivojlantirishda amaliy ahamiyat kasb etadi.