(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi jinoyat huquqi tizimidagi mustaqil institut – boshqa jinoyat-huquqiy ta’sir choralarining konseptual nazariy asoslari tadqiq etilgan. Maqolada jinoiy jazo va huquqiy ta’sir choralarining o‘zaro nisbati, ularning turlari (tibbiy, tarbiyaviy choralar va shartli hukm) hamda huquqiy tabiati tahlil qilinadi. Shuningdek, yangilangan Konstitutsiyaviy prinsiplar doirasida mazkur institutlarning samaradorligini oshirish va xalqaro tajriba asosida milliy qonunchilikni modernizatsiya qilish bo‘yicha ilmiy taklif va tavsiyalar ilgari surilgan.