(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada tarbiya koloniyalarida jazo muddatini o‘tayotgan voyaga yetmagan mahkumlarga nisbatan qo‘llaniladigan tartib-qoidalar hamda ushbu tizimning o‘ziga xos xususiyatlari ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqot davomida voyaga yetmagan mahkumlarning huquqiy maqomi, yashash va ta’lim olish sharoitlari, tarbiyaviy ishlarni tashkil etish, mehnat faoliyati hamda psixologik reabilitatsiya masalalari o‘rganilgan.