(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu tadqiqot jamoadagi aholining sog‘ligini saqlash jarayonida hamshiralarning o‘rni va ularning kasbiy faoliyatini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Hamshiralar sog‘liqni saqlash tizimining asosiy bo‘g‘ini sifatida profilaktik tibbiy yordam ko‘rsatish, bemorlarni parvarish qilish, kasalliklarni erta aniqlash, emlash jarayonlarini tashkil etish hamda sog‘lom turmush tarzini targ‘ib qilishda muhim rol o‘ynaydi. Zamonaviy yondashuvlarda hamshiralik faoliyati dalillarga asoslangan tibbiyot (evidence-based nursing), jamoat salomatligi dasturlari va uzluksiz bemor monitoringi tizimlari bilan integratsiyalashgan holda amalga oshiriladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, hamshiralarning faol ishtiroki aholining sog‘liq ko‘rsatkichlarini yaxshilaydi, kasalliklar darajasini kamaytiradi va tibbiy xizmat samaradorligini oshiradi.